Skip to main content

  • Termoreflektive, varnostne, UV zaščitne in dekorativne folije
    * Veliki eneregetski prihranki
    * Večja protivlomna varnost
    * Lepši videz vaših stekel
  • Termoreflektive, varnostne, UV zaščitne in dekorativne folije
  • Termoreflektive, varnostne, UV zaščitne in dekorativne folije

Kaj so folije za steklene površine?

Folija je zelo tanek poliesterski izdelek, premazan in naparjen z različnimi kovinskim nanosi in barvnimi pigmenti. Pri montaži se zaradi posebnih veziv oblikuje molekulska vez s steklom. Strokovna montaža folij na notranjo površino stekla lahko zaustavi do 80% sončnega pregrevanja, zmanjšuje neprijeten blesk do 90 %, odstrani škodljivo UV žarčenje do 99% brez velikih izgub naravne svetlobe. Folije imajo tudi različne nizkoemisijske nanose (Low-e), ki omogočajo, da se pozimi toplota odbija nazaj v prostor (Low-e omogoča neoviran prehod kratkovalovnega sončnega sevanja v prostor, navzven pa ne prepušča dolgovalovnega toplotnega sevanja predmetov, segretih na sobno temperaturo).

Kakšna je življenjska doba folij?

Dejanska življenjska doba je odvisna od vrste folije, stekla in podnebja. Dokumentirana zdržljivost je od 12 do 22 let. To seveda ne more biti domnevno pričakovana doba, kajti večina folij ima zajamčeno dobo 10 let.

So folije uporabne za vse vrste stekla?

Folije so izdelane izključno za uporabo na steklu. Uporabljamo jih lahko na vseh prozornih, barvnih in skoraj vseh steklenih površinah. Nekatere omejitve pa vseeno obstajajo, zato je potrebno v posebnih primerih skrbno pretehtati vse potrebne koristi, ki jih uporabnik pričakuje.

Pošljite nam sporočilo

Odgovorili bomo v najkrajšem možnem času